Mat från växtriket skyddar hjärnanMan fann att hela vegetabilier, i synnerhet bär, grönsaker och frukt är de livsmedel som verkar ha bäst hjärnskyddande effekt. Mättat...
Växtbaserat ätande kan minska ohälsa från dålig luftForskarna följde 6 525 personer som hade normal hjärnfunktion vid start och deras hjärnfunktion följdes regelbundet med tester. Med hjälp...
Frukt och bär kan skydda mot demensForskarna analyserade matintag och risk för demens hos 2 801 deltagare i Framingham Heart Study Offspring Cohort under 20 år. Man fann...
Samband mellan mjölkprodukter och minnesproblemÄven lätta mjölkproduker kan ha ett samband med försämrad kognitiv funktion. Detta enligt en studie som publicerats i tidskriften...
Frukt och grönsaker skyddar hjärnanForskarna sammanställde data från 9 studier som värderat intag av frukt och grönsaker, kognitiv försämring och risk för demens. Man fann...
Kött ökar risk för AlzheimerSammanställningen visar att köttkonsumtion ökar risken för Alzheimer mest, följt av ägg och feta mejeriprodukter. Högt intag av frukt,...
Håll hjärnan frisk med mer bladgröntForskarna följde kosten och kognitiv funktion hos mer än 950 äldre personer vars genomsnittliga ålder var 81 år. Deltagarna ingick i...
Starka samband mellan växtbaserade kostmönster och mindre demensStudier som värderade så kallad Medelhavskost fann att en högre följsamhet till Medelhavskost var associerade med minskad risk för...