Köttätande starkt kopplat till diabetes typ 2Forskarna gick igenom 28 artiklar som värderat sambandet mellan köttkonsumtion och risk för diabetes typ 2. Man fann att de som åt mest...
Animalier, alkohol och salt kopplat till magcancerForskarna har gått igenom 89 studier från hela världen med totalt 17 miljoner deltagare och 77 000 fall av magcancer. Man har funnit...
Animaliskt protein och diabetes typ 2De som åt mest animaliskt protein ökade sin risk för diabetes typ 2 med 13 procent jämfört med dem som åt minst. Deltagare som ersatte 5...
Charkvaror och fisk ökar risk för bröstcancerBland latinamerikanska deltagare hade de som åt mest rött kött och charkvaror 42% ökad risk för bröstcancer jämfört med dem som åt minst....
Äta fisk – risker mot nyttaEnligt forskarna antyder många studier att det kan skydda hälsan att äta fisk. Men befolkningsstudier som värderar olika kostmönster...
Kyckling och fisk ökar risk för giktDe som åt mest fisk och ägg hade högst risk att drabbas av gikt medan de som åt mest soja och andra baljväxter hade lägst risk. Denna...