top of page


Samband mellan nötkonsumtion och återfall i bröstcancer
Forskarna registrerade nötkonsumtion och canceröverlevnad under 8,3 år hos 2 449 kvinnor som drabbats av bröstcancer. Analysen var en del...


Friskare och längre liv med vegetabiliskt protein
Forskare vid Harvarduniversitetet registrerade kost och dödsorsak hos 37 233 personer under i genomsnitt 8 år. Man fann att de som valde...


Mer hjärtkärlsjukdom av protein från kött – mindre av växtprotein
Forskarna följde 81 377 personer ur Adventist Health Study-2, deras kostintag registrerades liksom förekomst av hjärtkärlsjukdom. Man...


Nötter främjar hälsa – inte viktuppgång
Forskarna gick igenom totalt 49 studier som på olika sätt värderat hälsoeffekter av att lägga till olika nötter till kosten. Man fann att...


Ingen viktuppgång bland högkonsumenter av nötter
Forskarna följde 42 845 deltagare i Adventist Health Study-2 under 8 år och registrerade kostintag och vikt. Man fann inget signifikant...

Minskad risk för många sjukdomar med mer nötter i kosten
Vid American Heart Associations årliga möte har det presenterats två studier. Bonaccio och medarbetare fann i en studie på 19 386...


Nötkonsumtion kopplat till friskare hjärta, mindre cancer och längre liv
Forskarna har gått igenom totalt 15 studier där samband mellan nötkonsumtion och sjukdom beskrivits. Totalt 354 933 personer fanns med i...
bottom of page