Hur farligt är socker egentligen?Att socker orsakar övervikt och fetma är idag ett accepterat faktum. Även vetenskapliga artiklar som finansierats av sockerindustrin...
Socker-, kött, och mjölkindustrin påverkar forskningLänk till utredningen finns här. Länk till kommentaren finns här. Kearns CE, Schmidt LA, Glantz SA. Sugar industry and coronary heart...
Bättre sömnkvalitet med grönare kostForskarna lät 26 deltagare sova 5 nätter i ett sömnlab. De första tre dagarna åt deltagarna en designad kost där livsmedel från växtriket...
Läskdrickande kopplat till ökad bukfetmaForskarna mätte mängden bukfett med röntgen hos 1 003 personer som ingick i studien Framingham’s Third Generation Cohort vid start av...
Komplexa kolhydrater bättre än fett vid diabetes typ 2En ökad fetthalt i kosten från 35% uppvisade ett samband med högre triglycerider, LDL-kolesterol och HbA1c (markör för sockernivåer under...
Ökade riskfaktorer för hjärtsjukdom med mer läsk – efter bara 2 veckor76 personer delades in i 4 grupper som fick dricka läsk med olika halt av majssirap (HFCS high fructose corn sirap) vilket idag ersatt...
Mer vegetabilier, mindre kött och socker för minskad cancerriskMan fann att de köttbaserade och sockerbaserade kostmönstren dubblerade risk för tjocktarms. och ändtarmscancer (84 respektive 128...