top of page
Nya studier

Friskare åldrande med oprocessad mat från växtriket – Harvard-forskare pekar ut maten som gör skillnad
Upptäck kosten för hälsosamt åldrande! Harvard-forskning visar att växtbaserad mat som frukt och fullkorn gör skillnad. Läs mer!
för 3 dagar sedan

Hälsosam växtbaserad kost minskar risken för inflammatorisk tarmsjukdom med 25 procent
En studie från The Lancet (2025) visar att hälsosam växtbaserad kost minskar risken för IBD med 25% och kirurgi med 50%.
21 mars


Byte av smör mot växtbaserade oljor minskar risken för förtida död
Ny JAMA-studie visar att ersättning av smör med växtbaserade oljor kan minska risken för förtidig död från hjärt-kärlsjukdomar och cancer.
13 mars

Ny studie: Kolesterol från ägg kopplat till ökad risk för hjärtinfarkt
En ny studie visar att kolesterol, som finns i ägg och andra animaliska produkter, ökar risken för hjärtinfarkt.
22 feb.

Fiberrik kost från grönsaker kan öka livslängden efter stroke
Studien visade att de som åt mest kostfiber hade 27 procent lägre risk att dö i förtid, oavsett orsak, jämfört med dem som åt minst.
20 feb.

Ny studie: Växtbaserad sjukhusmat gynnar både hälsa och klimat
Brittiska sjukhus kan stärka hälsan och minska klimatavtrycket med mer växtbaserad mat och mindre processat kött.
13 feb.
bottom of page