Om oss
Läkare för framtiden är en ideell förening där alla kan bli medlemmar. Vi för samman vårdpersonal och forskare med intresse för nutrition för att sprida kunskap om matens hälsopotential till våra kollegor och den breda allmänheten.
Vi verkar för att sprida evidensbaserad information om hur våra kostval kan påverka hälsa och sjukdomsrisk.
Vi stödjer globala kostråd att öka mängden hela vegetabilier (frukt, grönsaker, baljväxter, fullkorn, bär, nötter och frön) och informerar även om mer långtgående koständringar som centreras kring dessa livsmedel.
Du behöver inte vara läkare för att bli medlem hos oss!
Styrelsen
Sibylla Jämting
Ordförande
Specialist allmänmedicin
Alex Baralt
Kassör
Veronica Hedberg
Vice ordförande
Överläkare kirurgi
Jaana Mättö
Ledamot
Specialist i internmedicin och ST läkare i kardiologi
Sara Bensow
Ledamot
AT-läkare
Axel Lilliestråle
Ledamot
Kostvetare
Clas-Olof Kronogård
Ledamot
Överläkare obstetrik gynekologi
Våra volontärer
Jonas Norberg
Webb & projektValberedning
Elias Waldhe
Webmaster
(Teknik)
Linda Lindström
Webb & projekt
Valberedning
Dirk Straatmann
Revisor
Björn Eriksson
Revisorsuppleant
Rådgivande kommitté
Peter Nygren
Professor hälsovetenskap vid Uppsala universitet
David Stenholtz
ST-läkare i allmänmedicin, specialistläkare i onkologi och grundare av Läkare för framtiden
Henrietta Lammes
PhD nutritionist, specialistläkare internmedicin och
tidigare styrelsemedlem i Läkare för framtiden
Jerzy Leppert
Professor i allmänmedicin
Petra Rönnholm
PhD Kemi,
spec kemisk riskanalys vid Göteborgs universitet
Yvonne Wettergren
Docent i molekylär medicin
Annika Carlsson Kanyama
Docent i industriell ekologi vid KTH och affilierad forskare vid SEI (Stockholm Environment Institute)
Theo Wikström
Allmänläkare
Walter Osika
Docent, specialistläkare i internmedicin, kardiologi och psykiatri vid Karolinska Institutet
Stella Cizinsky
Överläkare kardiologi Universitetssjukhuset Örebro
Björn Olsen
Professor vid Institutionen för medicinska vetenskaper vid Uppsala universitet