top of page

Framtiden är växtbaserad – Streama konferensen live!

Datum: 7–8 december 2024

Plats: Hälsans Hus, Fjällgatan 23B, Stockholm och online


👉 Boka din streamingplats här

👉 Boka din biljett på plats här


Sveriges mest betydelsefulla konferens om växtbaserad kost och hälsa är här, och du är inbjuden!


Här får du en unik chans att inspireras av världsledande experter som Dr. Michael Greger och Dr. Michael Klaper (vilka medverkar via länk), samt den svenske pionjären inom växtbaserad medicin, Dr. David Stenholtz, och professor Peter Stenvinkel, aktuell med boken "Naturens intelligens".


Du kommer också att få möta kända inspiratörer inom växtbaserad mat samt den kanadensiska forskaren Elisabeth Dean, som är aktuell med en ny studie om globala kostråd. Vidare medverkar sjukvårdspersonal och kostvetare med  expertkunskap och stort engagemang vad gäller växtbaserad nutrition.



Konferensprogram

 

Dag 1 - Lördag 7 december


09:30–09:45  Intro och välkomsthälsning

Dr. Sibylla Jämting och Axel Lilliestråle presenterar och hälsar alla välkomna till Framtiden är växtbaserad 2024’, med kort introduktion till dagens program och teman.


09:45–10:30  Växtbaserad kost som ett verktyg i primärvården

Dr. David Stenholtz – ST-läkare i allmänmedicin, specialist i onkologi och grundare av organisationen Läkare för framtiden. David är drivande inom området växtbaserad medicin och kommer att föreläsa om hur växtbaserad kost kan användas som ett verktyg i primärvården.


10:30–11:15  Är livsstilsmedicin växtbaserad?

Dr. Benno Krachler – Docent vid Umeå universitet, verksamhetschef för Livsstilsmedicin Österåsen och överläkare vid Norrlands universitetssjukhus. En pionjär inom livsstilsmedicin i Sverige.


 

11:15–11:45  Fikapaus - Deltagarna bjuds på fika och möjlighet att nätverka.

 

11:45–12:30  Från testperiod till permanent förändring: Erfarenheter från grön omställning inom kvinnosjukvården

Dr. Annika Lundgren Cronsioe och Helene Hillstierna – överläkare respektive vårdenhetschef vid Danderyds sjukhus. Föreläser tillsammans om erfarenheter från ett lyckat initiativ att införa vegetarisk kost inom kvinnosjukvården.


12:30–13:00  Paneldiskussion och frågestund

Moderator: Dr. Sibylla Jämting leder en diskussion om dagens teman och tar upp frågor från publiken.


 

13:00–14:00  Lunch - Växtbaserad helgbuffé på restaurang Hermans (för deltagare med lunchbiljett)

 

14:00–14:45  Hur hälsosam och hållbar mat kan bli en självklarhet – om konsten att laga och servera bättre mat som folk faktiskt vill äta

Gustav Johansson – Vegansk entreprenör, välkänd matbloggare (www.javligtgott.se), kokboksförfattare, medgrundare av restaurangen ChouChou och arrangör av matlagningskurser i hållbar matlagning.


14:45–15:30 Från tallrik till planet: hur maten påverkar hälsan och miljön

Prof. Peter Stenvinkel – Professor i nefrologi vid Karolinska Institutet, överläkare och författare till boken Naturens intelligens. Utforskar kopplingen mellan kost, hälsa och miljö.


 

15:30–16:00  Fikapaus - Deltagarna bjuds på fika och möjlighet att nätverka.

 

16:00–17:15  What I Wish I Learned in Medical School About Nutrition

Dr. Michael Klaper (USA) – Läkare, konsult och utbildare med specialisering inom växtbaserad nutrition, samt programdirektör för Moving Medicine Forward. Deltar via videolänk.



Dag 2 - Söndag 8 december, 2024


09:30–09:45  Intro och välkomsthälsning

Jaana Mättö introducerar dagens program och reflekterar kort över växtbaserad mat.


09:45–10:30  Inflammation och hälsa: Hur kostval kan göra skillnad

Dr. Henrietta Lammes – Läkare och nutritionist vid Nyköpings lasarett. Diskuterar hur olika kostval påverkar inflammation och hälsa.


10:30–11:15 Varken skörbjugg eller anemi – näringslära för dig som äter växtbaserat

Axel Lilliestråle, kostvetare, ger en praktisk genomgång av växtbaserad näringslära.


 

11:15–11:45  Fikapaus - Deltagarna bjuds på fika och möjlighet att nätverka.

 

11:45–12:30  Kosten och klimatet – så äter vi klimatsmart

Annika Carlsson Kanyama – Docent i industriell ekologi, expert på hållbarhetsfrågor inom mat och klimat.


12:30–13:00  Samtal om resan till växtbaserad kost och inspiration genom VEGO

Mattias Kristiansson – Chefredaktör och grundare av VEGO, delar med sig av sin resa till växtbaserad kost och sitt arbete med att inspirera genom VEGO.


 

13:00–14:00  Lunch - Växtbaserad helgbuffé på restaurang Hermans (för deltagare med lunchbiljett)

 

14:00–14:45  The Plant-Based Universal Food Guide: Overcoming Barriers to its Effective Translation into Practice

Prof. Elizabeth Dean – Professor Emerita vid Medicinska fakulteten, University of British Columbia, Kanada, och Constantina Lomi – Specialistfysioterapeut vid Tema Kvinnohälsa och hälsoprofessioner på Karolinska Universitetssjukhuset. Föreläser baserat på deras nyligen publicerade studie.


 

14:45–15:00  Kortare paus med fika

 

15:00–16:00  How Not to Age

Dr. Michael Greger – Läkare och författare, grundare av NutritionFacts.org. Föreläser om hur vi kan bromsa åldrandet,  med anknytning till sin senaste bok How Not to Age. Deltar via videolänk.


16:00–16:15  Avslutning

Sibylla Jämting och Jaana Mättö sammanfattar konferensen och avslutar programmet.


Commenti


bottom of page