top of page

Pasta med grillad sparris


Snart är det sparrissäsong! Det här är ett bra grundrecept som är enkelt att variera genom att blanda i andra grönsaker och kryddor.

Ingredienser

2 portioner

  1. 6-8 sparrisar

  2. 2 vitlöksklyftor, hackade

  3. 2 matskedar citronsaft, ca 1 citron

  4. 1 nypa grovt salt

  5. vatten

  6. 170 gram pasta, ex fettuccine

  7. 2 matskedar färsk persilja, hackad

  8. 2,5 dl ärtor

Instruktioner

Vänd sparrisen i vitlök, citronsaft och salt.

Grilla sparrisen tills den precis börjar få svarta fläckar. Sparrisen ska fortfarande vara knaprig. Skär sparrisen i femcentimeterstora bitar.

Koka upp vattnet och koka pastan al dente.

Blanda den tillagade pastan med sparris, persilja, och ärtor.

Näringsinformation

  1. 375 kalorier

  2. 0,3 g fett

  3. 0 g mättat fett

  4. 0,7% kalorier från fett

  5. 0 mg kolesterol

  6. 11 g protein

  7. 77 g kolhydrater

  8. 6 g socker

  9. 9 g fiber

  10. 209 mg natrium

  11. 0 mg kalcium

  12. 0 mg järn

  13. 0 mg vitamin C

  14. 0 µg betakaroten

  15. 0 mg vitamin E

Recept  från boken 21-Day Weight Loss Kickstart av läkare Neal Barnard,  recept av Jason Wyrick via pcrm.org

Comments


bottom of page