Snart är det sparrissäsong! Det här är ett bra grundrecept som är enkelt att variera genom att blanda i andra grönsaker och kryddor.
Ingredienser
2 portioner
6-8 sparrisar
2 vitlöksklyftor, hackade
2 matskedar citronsaft, ca 1 citron
1 nypa grovt salt
vatten
170 gram pasta, ex fettuccine
2 matskedar färsk persilja, hackad
2,5 dl ärtor
Instruktioner
Vänd sparrisen i vitlök, citronsaft och salt.
Grilla sparrisen tills den precis börjar få svarta fläckar. Sparrisen ska fortfarande vara knaprig. Skär sparrisen i femcentimeterstora bitar.
Koka upp vattnet och koka pastan al dente.
Blanda den tillagade pastan med sparris, persilja, och ärtor.
Näringsinformation
375 kalorier
0,3 g fett
0 g mättat fett
0,7% kalorier från fett
0 mg kolesterol
11 g protein
77 g kolhydrater
6 g socker
9 g fiber
209 mg natrium
0 mg kalcium
0 mg järn
0 mg vitamin C
0 µg betakaroten
0 mg vitamin E
Recept från boken 21-Day Weight Loss Kickstart av läkare Neal Barnard, recept av Jason Wyrick via pcrm.org
Comments