Att ha bönor i brownies kan verka som en konstig ide, men du kommer att ändra uppfattning efter en tugga av den här proteinpackade sötsaken! Bönorna ger fibrer, kalcium, och protein vilket gör dessa brownies till en hälsosam smakupplevelse.
Ingredienser (16 brownies):
2 burkar à 15 oz (425 gram) svarta bönor (med lågt natrium), sköljda och som fått rinna av.
2.4 dl kärnade dadlar
2.4 dl naturlig hallonsylt utan tillsatt socker eller andra tillsatser.
1 tesked rent vaniljpulver
1.2 dl fullkornsvetemjöl
1.4 dl osötat kakaopulver
1/4 tesked havssalt
Instruktioner:
Värm ugnen till 175 grader, och klä en bakplåt med bakplåtspapper.
Blanda bönorna, dadlarna, sylten och vaniljen i en matberedare och mixa tills konsistensen är jämn. Tillsätt mjöl, kakaopulver och salt, och mixa igen. Häll smeten i plåten, och jämna toppen med en spatel. Värm i 30 minuter eller tills överdelen ser färdig ut. Ta ut ur ugnen och låt kallna helt och hållet. Skär sedan 16 bitar.
Kan förvaras i kylskåp i upp till en vecka, om förvaring sker i en sluten burk.
Näringsvärde för en brownie:
145 kalorier
1 g fett (7% kalorier från fett)
5 g protein
33 g kolhydrater
15 g socker
8 g fiber
110 mg natrium
Källa: Power Foods for the Brain av Doktor Neal D. Barnard
Comentarios