top of page

Två veckor kvar - Framtiden är växtbaserad 2024

Det är bara två veckor kvar! Passa på att säkra din plats på årets mest inspirerande konferens om växtbaserad kost och hälsa. Köp dina biljetter nu: https://www.lakareforframtiden.se/eventinformation-och-anm-lan/framtiden-ar-vaxtbaserad-2024

Tid och plats

7 dec. 2024 9:30 - 17:00

8 dec. 2024 9:30 - 16:15

Södermalm, Fjällgatan 23B, Stockholm, Sverige


Om konferensen

Varmt välkommen till vår årliga konferens Framtiden är växtbaserad.


Sveriges mest betydelsefulla konferens om växtbaserad kost och hälsa är här, och du är inbjuden!


Här får du en unik chans att inspireras av världsledande experter som Dr. Michael Greger och Dr. Michael Klaper (vilka medverkar via länk), samt den svenske pionjären inom växtbaserad medicin, Dr. David Stenholtz, och professor Peter Stenvinkel, aktuell med boken "Naturens intelligens".


Du kommer också att få möta kända inspiratörer inom växtbaserad mat samt den kanadensiska forskaren Elisabeth Dean, som är aktuell med en ny studie om globala kostråd. Vidare medverkar sjukvårdspersonal och kostvetare med  expertkunskap och stort engagemang vad gäller växtbaserad nutrition.


Konferensprogram

 

LÖRDAG

9:30 - 17:00


Ett program med särskilt fokus på hur växtbaserad kost kan användas som ett kraftfullt verktyg inom sjukvården. Dagens föreläsare är:


  • Dr. David Stenholtz – ST-läkare i allmänmedicin, specialist i onkologi och grundare av organisationen Läkare för framtiden. David är drivande inom området växtbaserad medicin och kommer att föreläsa om hur växtbaserad kost kan användas som ett verktyg i primärvården.

  • Dr. Michael Klaper (USA) – Läkare, konsult och utbildare med specialisering inom växtbaserad nutrition, samt programdirektör för Moving Medicine Forward. Deltar via videolänk och föreläser om: “What I Wish I Learned in Medical School About Nutrition”.

  • Gustav Johansson – Vegansk entreprenör, välkänd matbloggare (www.javligtgott.se), kokboksförfattare och medgrundare till restaurang ChouChou samt flera andra projekt inom växtbaserad mat. Föreläser om "Hur hälsosam och hållbar mat kan bli en självklarhet - om konsten att laga och servera bättre mat som folk faktiskt vill äta".

  • Prof. Peter Stenvinkel – Professor i nefrologi vid Karolinska Institutet, överläkare och författare till boken Naturens intelligens, som utkom tidigare i år. Föreläser om: “Från tallrik till planet – Hur maten påverkar hälsan och miljön”.

  • Dr. Benno Krachler – Docent vid Umeå universitet, verksamhetschef för Livsstilsmedicin Österåsen och överläkare vid Norrlands universitetssjukhus. En pionjär inom livsstilsmedicin i Sverige.

  • Dr. Annika Lundgren Cronsioe och Helene Hillstierna – överläkare respektive vårdenhetschef vid Danderyds sjukhus. Föreläser tillsammans om "Från testperiod till permanent förändring: Erfarenheter från grön omställning inom kvinnosjukvården", på Danderyds sjukhus.

 

SÖNDAG

9:30 - 16:15


Ett inspirerande program som lyfter viktiga aspekter kring växtbaserad kost – från vad du bör tänka på när du äter växtbaserat till sambanden mellan mat och miljö, och hur rätt kost kan bidra till ett långsammare åldrande. Dagens föreläsare är:


  • Dr. Michael Greger – Läkare och författare, bland annat till ”Konsten att inte dö” och grundare av NutritionFacts.org. Dr. Greger deltar via länk och föreläser om hur vi kan bromsa åldrandet, med anknytning till sin senaste bok ”How Not to Age”.

  • Prof. Elizabeth Dean – Professor Emerita vid Medicinska fakulteten, University of British Columbia, Kanada, tillsammans med Constantina Lomi, specialistfysioterapeut vid Tema Kvinnohälsa och hälsoprofessioner på Karolinska Universitetssjukhuset, föreläser om "The Plant-Based Universal Food Guide: Overcoming Barriers to its Effective Translation into Practice", baserat på deras nyligen publicerade studie.

  • Annika Carlsson Kanyama – Docent i industriell ekologi, expert på hållbarhetsfrågor inom mat och klimat.

  • Dr. Henrietta Lammes – Läkare och nutritionist vid Nyköpings lasarett. Föreläser om Inflammation och hälsa – hur kostval kan göra skillnad.

  • Mattias Kristiansson – chefredaktör och grundare av VEGO, en av Sveriges mest kända plattformar för växtbaserad mat, samt författare till flera kokböcker. I ett modererat samtal delar han med sig av sin resa till växtbaserad kost och sitt arbete med att inspirera genom VEGO.

  • Axel Lilliestråhle – Kostvetare. Föreläser om Varken skörbjugg eller anemi – näringslära för dig som äter växtbaserat.


Reservera dina platser idag och upplev en inspirerande helg fylld med insikter och kunskap för att främja en växtbaserad framtid.


Praktisk information


Adress: Hälsans Hus, Fjällgatan 23B, Stockholm.


Följ oss på sociala medier eller besök www.lakareforframtiden.se för de senaste uppdateringarna.


* Programmet är preliminärt och kan komma att ändras. De listade föreläsarna är bekräftade, men det finns en möjlighet att en talare kan behöva byta dag på grund av schemaändringar eller kan bli otillgänglig i sista stund på grund av oförutsedda omständigheter.

Comments


bottom of page